Hvorfor recycled polyester er et problem?

I en tid, hvor modeindustrien står over for øget kritik for dens enorme miljømæssige fodaftryk, har recycled polyester været stjernen i mange bæredygtighedsnarrativer. Men mens det kan synes som en løsning på modebranchens affaldskrise, skjuler recycled polyester problematiske sider, som vi ikke kan ignorere.

Ifølge en artikel fra Circular Online, 'Clothes made from recycled plastic bottles 'adding to fashion's waste crisis', er der forskellige problemstillinger med recycled polyester, som vi må tage alvorligt:

1. Bidrag til affaldskrisen: Mens recycled polyester giver et indtryk af at være en bæredygtig løsning, kan det faktisk forværre problemet med affald i modeindustrien. Ved at skabe en efterspørgsel efter genanvendt plastik risikerer vi at fortsætte med at producere mere plastaffald, hvilket forværrer den onde cirkel af forurening.

2. Mikroplastforureningens skyggeside: Selvom recycled polyester har potentiale til at reducere brugen af ny plast, løser det ikke problemet med mikroplastforurening. Under brug og vask frigiver tøj lavet af recycled polyester stadig mikroplastpartikler, der forurener vores vandmiljø og skader dyreliv.

3. Mangel på gennemsigtighed: En anden bekymring er den manglende gennemsigtighed omkring produktionsprocessen af recycled polyester og de reelle miljømæssige konsekvenser. Dette gør det svært for forbrugerne at træffe informerede valg og understreger behovet for mere gennemsigtighed i modeindustrien.

Tilbage til blog