Workshops og foredrag

Mit mål med mine workshops og foredrag om visible mending og tøjreeparation er at oplyse så mange som muligt, både enkeltpersoner og virksomheder, om de udfordringer, vi står overfor, og de muligheder, der allerede eksisterer eller som vi i fællesskab skal finde frem til.

Jeg deler ud af min viden og den inspiration, jeg løbende indsamler. Dette sker primært gennem mine workshops og foredrag, hvor jeg viser teknikker til visible mending og gammeldags stopninger, fortæller om vores tøj og dets produktions påvirkning på kloden og kigger tilbage i historien, hvor der er masser er inspiration at hente.

 

Workshops i visible mending og broderi

Til mine workshops underviser jeg i, hvordan du kan lappe dit tøj og dine tekstiler med visible mending, broderi og gamle lappeteknikker.

Jeg holder både mine workshops som ren workshop eller i kombination med et foredrag, da håndarbejde og viden, i mine øjne, er den bedste kombination for at skabe inspiration og motivation til at reparere tøj og tekstiler.

Mine workshops varer som regel mellem 1,5 til 3 timer. Antallet af deltagere kan være 5-40 deltagere ad gangen.

Se kommende workshops og køb billetter i bunden af denne side.

 

Foredrag om tøj og tekstiler

I mine foredrag kommer jeg ind på det historiske, det problematiske og en del af løsningen i vores forhold til tøj og tekstiler.

I delen om det historiske kommer jeg ind på tekstilers værdi, tidligere generationers omsorg for tekstiler og hvordan vi er nået til det sted vi står i dag.

I delen om det problematiske giver jeg et indblik i de problemer, som vi som samfund har skabt og står med, når det kommer til vores forbrug af tekstiler og hvordan det blandt andet påvirker klimaet, miljøet og sociale forhold negativt.

Som den sidste del præsenterer jeg en del af løsningen, som er, at vi skal beholde vores tøj længere og vi skal holde det i live blandt andet ved at reparere det, blandt andet med visible mending.

Jeg tilbyder to typer af foredrag:

 

Inspirationsforedrag om visible mending

I dette foredrag kommer jeg kort ind på det historiske og det problematiske i forhold til vores tøj, men hovedfokus ligger på hvad visible mending er, hvilke former for tøjreparation, der er inden for visible mending og lidt om, hvordan man kan komme i gang.

Varighed: 1 time.

 

Historien om hvorfor vi stoppede med at lappe vores tøj og hvorfor vi skal begynde at gøre det igen

I dette foredrag kommer jeg også ind på det historiske, det problematiske og en del af løsningen i vores forhold til tøj og tekstiler.

Men her er fokusset i høj grad på kronologien i vores tekstilhistorie og årsagerne til, hvorfor vi er, hvor vi er i dag med en klode, der er overfyldt med tøj. Dette foredrag er helt klart det mest nørdede.

Varighed: 1 time. 

Book mig

Hvis du er interesseret i at få mig ud til en workshop eller et foredrag, så tryk på knappen her og lad os tales videre om, hvad der passer til dig.

Kommende workshops og foredrag

AFLYST - 26. maj 2024, Festival for cirkulært- og genbrugstøj, Odder Gymnasium

28. maj & 4. juni 2024, Plads23, Valby, 1. & 2. del

2. juni 2024, Unwasted Festival

Mere information kommer snart

22. juni 2024, Højby, Odsherred

5.oktober 2024, Lynge Bibliotek

Mere information kommer snart

26. oktober 2024, Kalundborg Bibliotek

Mere info kommer snart.